top of page
  • Foto van schrijverzielenvuur

Een bron van rust en de kleurrijke Magnolia: een intuïtief proces

De lente bracht de afgelopen weken naast de natuur eveneens mijn goesting om te schilderen terug tot leven.


Voor dit werk liet ik me inspireren door de mooie Magnoliaboom achter in onze tuin met zijn vele tinten roos en nog iets anders wat me nauw aan het hart ligt nl. mijn zielsmissie.


Een zielsmissie is een ander woord voor roeping. Waarom ben je hier? Wat kom je doen op deze aarde? Wanneer is jouw hart (of beter: ziel) van blijdschap vervuld? Wat wil je voor anderen betekenen? Als je binnen x aantal jaar op je sterfbed ligt, waar ga je dan tevreden over zijn? (Naast die liefdevolle partner en kinderen aan je zijde.)


Intussen heb ik mijn missie gevonden, maar ik houd ze nog even dicht bij mij. Wat ik al wel wil verklappen is dat mijn innerlijke rust een belangrijk stukje is en die vind ik voor een groot deel in de natuur.


Het schilderij: "Een bron van rust"


Toen ik aan het schilderij begon, had ik enkel het beeld van de figuur in het midden voor me. De keuze voor een roze achtergrond en de verschillende tinten maakte ik meer intuïtief. Pas toen het werk klaar was, viel mijn oog op onze Magnolia achteraan in de tuin en besefte ik waar de kleurkeuze vandaan kwam. Nadien las ik dat deze boom symbool staat voor reinheid enerzijds en spirituele rijkdom anderzijds. Daarmee was de cirkel voor mij rond.


Mijn inspiratie: de Magnolia


Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


evalenaerts
Apr 01

Prachtig! Heel inspirerend ook...

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page