top of page
  • Foto van schrijverzielenvuur

#haïku #Franse velden #samen geschreven

Bijgewerkt op: 2 nov. 2021

Mijn man en ik houden van reizen. Toch hebben we afgelopen zomer nog geen verre of grote reis gemaakt. Wel zijn we vijf dagen met de kindjes in Frankrijk gaan kamperen. Tijdens een ritje met een oude stoomtrein doorheen de Franse velden (we doen geregeld treinritjes voor ons zoontje met autisme) hebben mijn man en ik samen deze haïku geschreven. (Het is trouwens mijn man die tegenwoordig helemaal weg is van haïku’s. Als hij gaat kajakken komt hij steeds met een goed humeur en een nieuwe haïku thuis.) Ik schreef een zin, hij de volgende, enz. We hadden uiteindelijk verschillende opties en kozen samen welke het beste paste bij dit moment.


De achtergrond van de haïku is een foto die ik genomen heb tijdens de treinrit. Ik keek naar de velden en mijn twee kindjes die naar buiten aan het turen waren. Ze genoten van het moment en mijn man en ik ook.


Mooi ook hoe de betekenis van deze treinrit voor ons beiden verschillend was. Ik dacht vooral aan de kinderen en mijn eigen kindertijd. Hen zien genieten, bracht me dichter bij mijn eigen fijne jeugdherinneringen. Bij mijn man lag de focus meer op de trein en hoe we in een oud voertuig zaten waarmee vele jaren geleden effectief mensen rondreisden.


Zo werd het voor ons allebei een memorabele reis door de tijd.Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page