top of page
  • Foto van schrijverzielenvuur

Dag kleine kind

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021De ‘kleine kind meditatie’ was een krachtig moment van de opleiding Hoogsensitief & Happy. Tijdens deze geleide meditatie moest ik in gedachten het kleine kind in mij opzoeken. Ik hou van mediteren en visualiseren dus het lukte me aardig om binnen die twintig minuten een duidelijk beeld van haar te krijgen. Verstopt tussen de bloemen en het hoge gras zag ik een klein blond meisje staan, iets ouder dan mijn vijfjarige dochter. De zon scheen en ze voelde zich prettig in de natuur. Het was een genot om bij haar te zijn en tegelijk voelde ik me diep bedroefd. Ik maakte contact met een deel van mij dat ik bijna dertig jaar steeds verder weg had geduwd. Van zodra de moeilijke momenten in mijn leven zich begonnen op te stapelen, geraakte ze meer en meer verstopt onder allerlei opgekropte emoties. Hoe mooi en ontroerend was het om haar terug te vinden onder een dertig jaar oude stoflaag…


In Hoogsensitief & Happy worden we warm uitgenodigd om regelmatig contact te blijven maken met dat kleine meisje. Geef haar aandacht, luister ernaar, geef ze geregeld een dosis liefde. Hoe eenvoudig het ook klinkt, toch geraakt dit snel vergeten en blijft het een leerproces voor mij.


Om uiting te geven aan mijn gevoelens, vind ik dansen van tijd tot tijd een fijne uitlaatklep. Tijdens zo’n dansmoment voelde ik mijn kleine kind dicht bij mij. Ze straalde en genoot waardoor ik ook straalde en genoot. Eerst schreef ik er een gedichtje over; daarna had ik het verlangen om mijn kleine kind en mij te schilderen. Trots en dankbaar dat ik haar had teruggevonden.Op het schilderij zie je ons samen op wandel. We zijn samen op weg en zoeken hoe we om kunnen gaan met dingen die verkeerd zijn gelopen (opgekropte gevoelens, blokkades) of dingen die ik vroeger nog niet wist. (Ik leerde pas recent dat ik hoogsensitief ben, maar ervaar hierdoor al heel mijn leven geregeld spanningen, overprikkeling, een leeg gevoel, ... Nu leer ik technieken om dat alles te voorkomen en maak ik bewustere levenskeuzes met die kennis in mijn achterhoofd.)


De heuvel in de verte symboliseert alles wat ik in de loop van de jaren begraven heb en nu samen met haar onder ogen wil zien.Mijn favoriete onderdeel van dit schilderij zijn de wolken.'Dag kleine kind' staat in de bureau op de kast zodat ik haar blijf her-inneren...
(Nog eens bedankt aan mijn wederhelftje voor de fotokader.

Dankzij hem kan ik mijn creaties nu mooi tentoonstellen.)


Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page