top of page
  • Foto van schrijverzielenvuur

Huilende harten

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021

Een schilderij dat ik met plezier gemaakt heb.


Intussen was ik reeds enkele maanden een cursus rond hoogsensitief zijn aan het volgen: Hoogsensitief & Happy. (Aanrader!) Ik leerde mezelf kennen op een heel andere manier en leerde omgaan met mezelf en mijn hoogsensitiviteit. Dit deed ik samen met nog vele andere hoogsensitieve vrouwen. In de facebookgroep of community van Hoogsensitief & Happy kan je ervaringen, gedachten en gevoelens delen over de lessen, het leven, het heden en het verleden. Het gaf me een gevoel van verbondenheid.


In die periode ontstond het idee voor 'Huilende Harten'. Ik leerde dat tranen heel belangrijk zijn. In de cursus worden ze "het smeltwater van de ziel" genoemd. Van nature heb ik namelijk de neiging om gevoelens meer voor mezelf te houden. Dat opkroppen kwam me duur te staan. Ik ontwikkelde allerlei lichamelijke klachten en voelde me bijna constant lastig. Dit reageerde ik vaak af op mijn man en omgeving door een hap en een snauw of commentaar. Geen gezond patroon. Mijn gevoelens leren herkennen, erkennen en uiten werd een belangrijk leerproces.


Huilende harten herinnert me eraan hoe belangrijk het is mijn tranen te laten vloeien als ik verdriet heb en dat je veel steun en liefde kan ervaren van anderen als je dit verdriet ook toont en deelt.


Het doet me eveneens denken aan al de hoogsensitieve vrouwen die gelijkaardige moeilijkheden en processen doormaken en die in Hoogsensitief & Happy steun vinden bij elkaar.


Eerst kwam de tekst:

Huilende harten

vinden troost bij elkaar,

want als je samen huilt

is het verdriet minder zwaar.


Daarna zag ik een afbeelding voor me van twee vrouwelijke figuren die aan het huilen waren. Hun voorhoofden houden ze tegen elkaar wat symbool staat voor de steun die ze bij elkaar vinden. Samen vormen ze een hart waarbij ik moest denken aan de liefde die ik op dat moment voelde voor andere hoogsensitieve vrouwen, lotgenoten, vriendinnen, ... De twee vrouwen zijn ook naakt (al ben ik bewust niet in detail gegaan) om enerzijds de schoonheid en puurheid van het vrouwelijke te benadrukken; anderzijds betekent dit dat ze zichzelf tonen aan elkaar zoals ze zijn. Ze zijn echt. Bovendien wil ik oproepen tot meer verbondenheid tussen vrouwen in het algemeen (verbondenheid i.p.v. een concurrentiestrijd). Laten we elkaar steunen, liefhebben en er zijn voor elkaar. Hoe mooi zou dat zijn.


Ik begon eerst te schetsen en ging daarna met mijn penseel aan de slag. In totaal ben ik er toch enkele dagen aan bezig geweest.


Voor het eerst was ik oprecht SUPER-trots op een schilderij en hoe goed het begon te lukken om het beeld in mijn hoofd en het eindresultaat zo op elkaar te laten lijken. Ik was er gewoon verliefd op!Recente blogposts

Alles weergeven

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page